Reclamevrij internetten, aanrader voor autisten!

1 november 2011 § 2 reacties

Logo of Adblock plus

Word je ook geïrriteerd door al die knipperende reclames, roll-over banners en bewegende beelden op internet sites? Meid je liever deze drukke pagina’s? Zonde! Er zijn prima mogelijkheden om de drukke reclames te onderdrukken en alsnog de goede content te lezen!

Voor webmasters en website eigenaren is dit een inkomstenbron. Voor autisten zijn die reclames echter veels te druk. De oplossing zijn advertentie blockers, ook wel Ad Blockers genaamd, de engelse benaming hiervoor.

Voordat je aan de slag kan met een Ad Blocker, moet je weten met welke browser jij internet. De browser is het programma waarmee je internet pagina’s bezoekt. De meest bekende is Internet Explorer op Windows, herkenbaar aan het blauwe ‘e’tje op het bureaublad en in de taakbalk. Ook bekenden zijn Firefox, Google Chrome en Safari, deze werken zowel op Windows als op een Apple of Mac computer. Diegenen die Linux gebruiken, neem ik van aan dat ze zelf wel de kennis hebben om bij het woord AdBlocker zelf al op onderzoek uit te gaan. 😉

De bekendste is AdBlock Plus in Firefox en Google Chrome. Klik op de naam van de browser in de zin hiervoor, je komt dan vanzelf op de downloadpagina van de zogenaamde plugin uit. Klik op de “download” of “install” knop. Er opent zich een popup schermpje van de browser zelf. Klik daarna op de install knop van het scherpmje. (Bij Firefox moet je een paar tellen wachten totdat je kan klikken.) Volg hierna de instructies die in het beeld komen.

Firefox: deze browser moet herstart worden. Nadat deze herstart is, krijg je opnieuw een popup met de vraag welk filter je wilt gebruiken. Het meest verstandige is om de filter te gebruiken die bij jou in de buurt is. Voor de meesten is dit dus de Nederlandse of voor een enkele werkt misschien de Duitse als beste. Nadat je op akkoord/OK hebt geklikt, kun je meteen aan de slag en genieten van rustige pagina’s.

Ik heb begrepen dat er voor Internet Explorer en Safari ook Ad Blockers zijn. Hier heb ik echter geen ervaringen mee. Maar wellicht willen anderen die delen in de reacties hieronder?

Getagd: , , , , , , , , , , , , , , , ,

§ 2 Reacties op Reclamevrij internetten, aanrader voor autisten!

  • Roos schreef:

    Goeie tip. Ik merk dat zowel kinderen met autisme als ADHD er last van hebben.
    Maar ja, zelfs als ze een spelletje doen op spele.nl, is er eerst reclame.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Reclamevrij internetten, aanrader voor autisten! voor AspergerADD.

Meta

%d bloggers liken dit: