“Je mag je niet ziek melden”

28 oktober 2019 § Een reactie plaatsen

Daar zit je dan, met hoofdpijn op de bank, na een heel weekend aan stress met gedachten van je werk die door je hoofd gaan. Diverse gesprekken met leidinggevenden waarin je aangeeft dat er zaken zijn die je overprikkellen maar waar ze niks aan willen doen. En de dame van personeelszaken die dan ook nog eens zegt dat ze je ziekmelding niet kan accepteren.

En het ergste, het was net in de week daarvoor in het nieuws geweest dat dit soort praktijken vaker gebeurden. En helaas had ik al eens eerder met eenzelfde situatie te maken gehad. Het was me duidelijk dat ik door diverse zaken op de werkvloer overprikkeld raakte. Ik kon ze duidelijk benoemen. Ook waren ze eerder al in het plan van aanpak besproken met de werkgever. De werkgever was dus al op de hoogte van de factoren die mij overprikkelden. Alleen bleken de leidinggevenden hier nog niet van op de hoogte te zijn. En deze wilden er niet zonder slag of stoot gehoor aan geven. Want waarom had ik er eerder geen last van?

Op het moment dat je werkgever het vermoeden krijgt dat je niet echt ziek bent, maar je je toch ziek meldt, loop je een behoorlijk risico. Sowieso schaadt de situatie de relatie met je werkgever. Er is namelijk een vertrouwensbreuk. En het risico dat je loopt, is dat je je baan kwijt kan raken, en dat op korte termijn je werkgever je loon kan stopzetten in verband met werkweigering. Zij verdenken je ervan dat je wel kunt werken. Je moet het dus zelf hard zien te maken dat je daadwerkelijk ziek bent.

Ik had al een aantal dagen hoofdpijn, vanwege overprikkeling, dus ik had in mijn situatie alle reden om mij ziek te melden. Ik heb voor de zekerheid een afspraak gemaakt met mijn huisarts en de feiten verteld. Het was zelfs zo erg, dat ik na het gesprek bij de huisarts duizelig naar buiten zwalkte. Het maakte mij ontzettend kwaad.

Ook heb ik de arbosarts gebeld, die had het verhaal inmiddels ook van de werkgever gehoord, en deze koos een neutrale kant. Ik mocht niet op gesprek komen, want had al op korte termijn een gesprek. Kreeg zelfs het advies om rechtsbijstand in te schakelen. En bij de huisarts langs te gaan en nogmaals het gesprek met de werkgever aan te gaan.

Je kunt je voorstellen dat al deze zaken alleen maar als een katalysator werken voor je overprikkeling/hoofdpijn die je al hebt. Helaas had ik zo iets dergelijks al eens eerder meegemaakt, dus ik wist wat ik kon verwachten en welke acties ik moest ondernemen. Deze keer gelukkig niet 3 dagen volledig van de wereld vanwege gigantische hoofdpijnen. Maar ondanks dat ik wist wat me te wachten stond, moet je dus een aantal zaken regelen die alsnog behoorlijk belastend zijn, en waar je niet op zit te wachten op zo’n moment.

Vele malen fijner was het geweest als de werkgever dit vooraf ook had ingezien, het had mij immers een dag hoofdpijn en een paar dagen moeheid voorkomen.

Ook zo’n vervelende situatie meegemaakt? Hoe is het bij jou gegaan? Wat zijn de gevolgen bij jou geweest?

Getagd: , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu “Je mag je niet ziek melden” voor AspergerADD.

Meta

%d bloggers liken dit: