Info & Contact

AspergerADDWelkom op mijn blog! Hier plaats ik af en toe artikelen van dingen die ik mee maak, mijn ervaringen, gedachten als man die “lijdt” aan Asperger en ADD.

Asperger is een vorm van autisme (ASS). Mensen met asperger missen het vermogen om zich in te kunnen leven in anderen, hebben weinig tot geen vrienden, praten op een eigenaardige, pedante manier met dikwijls weinig variatie in toonhoogte en ritme. Daarnaast kunnen ze helemaal opgaan in bepaalde interesses. Meestal hebben mensen met asperger een normale tot hoge intelligentie.

ADD is een vorm van ADHD, alleen dan zonder hyperactieve uitingen waar het bij velen om bekend staat. Bij ADD-ers is het vooral chaos in het hoofd wat zich met name uit in concentratieproblemen. Wellicht zie je het niet aan de buitenkant van iemand, maar die persoon kan er wel degelijk last van ondervinden. Een voordeel kan het wel hebben, als je ergens in geïnteresseerd bent, dan kun je je opeens super goed concentreren, de zogenaamde hyperfocus.

Waarom het kuiken net uit het ei? Omdat de diagnose Asperger nog super vers is!

 Ken je iemand die aan een van deze stoornissen lijdt, of lijd je er zelf aan? Deel gerust je ervaringen, meningen, tips etc. Ook als je vragen hebt zal ik ze proberen te beantwoorden.

Wil je contact opnemen? Dat kan via Twitter, Google+, Facebook, in het gastenboek of via het contact formulier hieronder:

%d bloggers liken dit: